Hundfrisör i Örebro

Hej bloggen och mina fina följare!

Jag har ju alltid haft ett stort intresse för djur och ett tag tänkte jag att jag skulle utbilda mig till veterinär, men sedan insåg jag att det nog skulle bli för jobbigt att se skadade och sjuka djur. Så efter att ha jobbat i några år som djurskötare så har jag nu bestämt mig för att bli hundfrisör. Jag ska gå en kurs och har redan pratat med en hundfrisör här i Örebro som jag ska få praktisera hos, det ska bli så roligt. Hon sa att de nog till och med skulle kunna ha utrymme för att anställa mig sedan, då efterfrågan och bokningar har ökat för de mycket den senaste tiden.

Jag älskar ju hundar och har en egen hund också, och det härliga är att då skulle han kunna vara med mig på jobbet för ägaren där har också hund som är med på jobbet. När man jobbar som hundfrisör tänker jag att det viktigaste är att man är lugn och har bra hand med hundar. Jag klipper ju även mina kompisar lite då och då så jag har vana med både sax och trimmer, men det är klart att det blir lite annorlunda när det är en hund. De är lite klurigare att få att stå helt stilla.

Eftersom jag jobbat med djur i flera år så blir det ju inte helt nytt, men ändå en ny inriktning och det känns väldigt roligt. Det är egentligen inte för att jag inte trivs på mitt andra jobb, men för att jag gillar att lära mig nya saker och få lite omväxling ibland. Så om ni bor i Örebro och har en hund som behöver gå hos en hundfrisör så är ni välkomna till oss sen. Ha nu en fin dag så hörs vi snart igen!